Momir Stojanović i Dimitrije Milić Foto: Nova S

Prethodnu nedelju obeležila je vest da je američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil rekao ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću da će saradnja SAD i BIA biti duboko zamrznuta. Tako je kadrovsko rešenje za prvog čoveka BIA, ogledano u liku Aleksandra Vulina, po mnogima postalo priličan problem u bezbednosnoj komunikaciji sa Amerikom. Ovakvu tvrdnju malo je ublažilo saopštenje ambasade SAD iz koje je na ovakve navode odgovoreno: "Ne komentarišemo radnje bezbednosnih službi".

O tome su u emisiji „Među nama“ govorili Momir Stojanović, bivši načelnik vojnobezbednosne agencije i Dimitrije Milić iz organizacije Novi treći put.

Stojanović je rekao da je vest da je američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil rekao ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću da će saradnja SAD i BIA biti duboko zamrznuta, bila poptuno očekivana.

„S obzirom na postavljenje Aleksandra Vulina na čelo BIA, za očekivati je da su se amerike države, a ja verujem da će i neke druge zemlje, pre svega zapadne zemlje, koje imaju potpisane protkole o saradnji sa BIA, jednako tako reagovati“.

On je dodao da ponašanje Aleksandra Vulina direktno šteti državi Srbiji.

Dimitrije Miliće je rekao da je imenovanje Vulina kao šefa BIA ustupak Rusiji.

„U politici neutralnosti često dolazi do konfuznih situacija“, naglasio je Milić.

Pogledajte celo gostovanje:

***

BONUS VIDEO: Boban Stojanović u DLZ o Vulinu i Gašiću

Komentari

Svi komentari (0)