Vučićev šamar Kurtiju; Dijalog ili sukob; Narod uplašen i zabrinut; U Srbiji godišnje 6000 preminulih zbog zagađenja; Mali dronovi postaju sve veći bezbednosni problem. To su samo neki od naslova koji su se našli na naslovnim stranama današnjih dnevnih novina koje će prelistavati i komentarisati novinar Milan Mišić, nekadašnji dopisnik iz SAD.

„U pozadini dešavanja na Kosovu imamo veliku diplomatsku aktivnost u kojoj učestvuju evropski predstavnici ali i američki izaslanik, pominju se razni predlozi. Situacija ide ka nekoj vrsti razrešenja jer status quo ne odgovara nikome. Ono o čemu se neće razgovarati je čvrst stav Amerike i Evropske unije da je Kosovo završnica raspada bivše Jugoslavije i da je njegova samostalnost i nezavisnost bolje rešenje za dugoročnu stabilnost Balkana, nego njegovo prinudno ostajanje u Srbiji“, kaže Mišić.

Ocenivši da je Amerika glavni mentor kosovske nezavisnosti on ističe da SAD sada pokušava da sačini neki predlog koji bi bio prihvatljiv srpskoj strani, kao neki kompromis.

„U ovom zaoštravanju je novo to da se osporava ono što je postignuto, a to je Briselski sporazum, zato što neki delovi sporazuma, konkretno Zajednica srpskih opština, nisu implementirani“, navodi Mišić.

Ceo prilog možete da pogledate u videu na vrhu vesti

BONUS VIDEO: Bogdanović: Vučić mora da obezbedi mir, on diriguje Srpskom listom i za sve se pita na severu Kosova