Foto: Nova.rs/video

Kako je Nova.rs danas ekskluzivno objavila, od Srbije se očekuje da sa svoje teritorije izbaci ruske firme, ali se sa tim potezom čeka dok ne prođu izbori. Da li ima osnova da se tako nešto desi i da li postoji prostor za politički manevar, neka su od pitanja o kojima je novinarka Maja Nikolić u emisiji "Među nama" razgovarala sa Mišom Brkićem novinarom i Milošem Zdravkovićem stručnjakom za energetiku.

Brkić je rekao da oni koji pobede na izborima će morati da se suoče sa teškom odlukom.

„Video sam na portalu Nova S i mislim da je i autor i njegov izvor vrlo kredibilan. Vrlo verovatno da se tako nešto dogodilo u Briselu i da se o tome razgovaralo na taj način, ali to do izbora ili posle njih nije previše dugačko vreme, to ide brzo“, naveo je Brkić.

Zdravković je ocenio da je Boris Tadić pao sa vlasti posle famozne posete Angele Merkel, koja je trebalo da traje tri dana, a trajala je tri sata.

„Tandem Vučić – Nikolić preuzeo je neke obaveze. U međuvremenu, on je neke obaveze prema međunarodnoj zajednici ispunio, i sada se od njega očekuju neki finiši. Što se tiče nove vlasti, mislim da će ona imati šanse da pregovara, i da ispregovara mnogo bolje uslove za našu državu nego što je to slučaj sa aktuelnim predsednikom Vučićem. Nigde ne piše da se odnosi na Srbiju, ali se odnosi na našu naftnu industriju i odnosi se pre svega na rafineriju u Pančevu. U okruženju, mi bismo mogli da kupimo naftu od mađarskog Mola koji kupuje rusku naftu, OMV austrijskog koji takođe kupuje rusku naftu, ili bugarskog Lukojla. Izbor nemamo, ali ako dođe do promene vlasti da će nove vlasti imati mnogo bolje pregovaračke pozicije od ove sadašnje“, rekao je Zdravković.

Pogledajte celo gostovanje:

BONUS VIDEO: Atanacković i Rakić: Država ne zna da se nosi sa rastom cena naftnih derivata

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram