Mirjana Bobić: Smrt alfa mužjaka se odnosi na promenjen odnos prema biću

Emisije 23. sep. 202121:51 > 21:55
Podeli:
Mirjana Bobić Mojsilović i Ana Tokin
Mirjana Bobić Mojsilović i Ana Tokin, emisija Među nama, Medju nama Foto: Nova S

Tema današnje emisije "Među nama" bila je "Ko su frajeri današnje generacije", a upravo o tome govorile su književnica Mirjana Bobić Mojsilović i modna dizajnerka Ana Tokin.

„Smrt alfa mužjaka se verovatno odnosi na apsolutno promenjen odnos, ali ne samo među polovima nego odnos prema ljudskom biću i prema čovečnosti u matriksu ovog užasavajućeg globalizma“, rekal je na početku Mirjana.

Na pitanje kako bi danas gledali na muškarce koji su nekada važili za najbolje frajere i izuzetno muževne muškarce kao što su Belmondo, Šon Koneri, Marlon Brando odgovorila je Ana.

„Mislim da na pojam ‘alfa mužjak’ postoje dva aspekta gledanja. Jedan je pozitivan, a drugi negativan. Ono što je pozitivno, to je taj neki čovek koji je predvodnik ispred grupe. Neko ko se rodi s harizmom i energijom, koji može da vodi neku određenu vrstu ljudi. Imamo i ovo drugo gledanje na ‘alfa muškarca’ kao opis čoveka koji gleda utkamicu, pije pivo i narađuje. Ljudi o kojima mi pričamo su neka vrsta mangupa, jer imaju romantičan odnos prema ženi i životu“, objašnjava Ana.

Kompletan razgovor pogledajte u videu na početku teksta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar