Foto: Nova.rs/video

Reditelj Rajko Grlić i glumac Sergej Trifunović bili su gosti današnje emisije "Među nama" koja se emituje na televiziji Nova S.

Obeležava se godinu dana od smrti velike glumice Mire Furlan, a tim povodom su o njenoj energiji i talentu govorili Grlić i Trifunović.

„Ja Miru znam od malih nogu. Naši roditelji su se družili, imali su vrlo slične sudbine. Radio sam dva filma sa njom. Bila je beskonačno osetljiva glumica, ponekad teška sebi, ponekad teška drugima, ali kao i svaki osetljivi, odnosno pravi glumac – vibrirala je na svaku malu notu“, kaže reditelj.

On je dodao i po čemu će se sećati slavne glumice.

„Imala je jedan divan osmeh, izuzetno znatiželjnu glavu. Bila je izuzetno inteligentna, govorila je puno jezika i bila je znatiželjna celog života“, ispričao je Grlić.

Pre godinu dana o Miri je pisao Sergej Trifunović u autorskom tekstu za NIN.

„Ja sam taj tekst morao da izbacim iz sebe jer sam upao u jednu tugu koja još uvek traje. Tako je uvek kada odu veliki ljudi. Živimo u vremenu kada se veličaju kreteni, a ovakvi ljudi kao što je velika Mira Furlan odbacuju, zaboravljaju ili prezru“, priča Trifunović.

On se prisetio i njene energije koja nije mogla da se ne primeti.

„Vi osetite da je ona u prostoriji, to je zrak fantastične pozitivne energije, razoružavajući osmeh, to se neće roditi dvaput, bar za mog života sigurno ne“, naveo je glumac.

Ceo razgovor o Miri Furlan pogledajte u video snimku:

BONUS VIDEO: Najava Novine NOVA za 21. januar

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)