Da li doktori koji su stekli uslov za penziju treba da prestanu da rade i da na njihovo mesto dođu mlađi? Ministarka zdravlja Danica Grujičić misli da treba. Tako bar prenose mediji. Međutim u Sindikatu lekara i farmaceuta upozoravaju da ako stariji lekari odu u penziju neće imati ko da radi.

Više od mesec dana prošlo je od kada je na čelu Ministarstva zdravlja doktorka Danica Grujičić. Za to vreme najavila je brojne promene u zdravstvu.

„Jedan od mojih prvih poteza u ministarstvu bio je da steknem uvid u starosnu strukturu zaposlenih u zdravstvu. Cilj mi je da na vreme prikupimo podatke i napravimo strategiju razvoja kadrovskog plana u narednih pet do deset godina, koja, nažalost, nikada do sada nije urađena. Ubeđena sam da radimo veliku stvar i da ovo dugujemo srpskom zdravstvu i svim našim mladim kolegama“.

Prema nezvaničnim saznanjima ministarka je naložila je svojim saradnicima da naprave spisak svih zdravstvenih radnika koji su stekli uslov za penziju a i dalje rade u državnim ustanovama, da bi se otvorila mesta za mlade koji čekaju posao.

Opširnije pogledajte u prilogu Marije Čanković.

***

BONUS VIDEO – Lekarske greške odnose živote: Zašto se teško dokazuju? – gosti Paja Momčilov i Savo Pilipović

Komentari

Svi komentari (3)