Milosav Marinović o vakcinaciji i časopisu „LiceUlice“

Emisije 03. maj. 202120:05 > 20:06
Podeli:

Gost večerašnje emisije "Među nama" Milosav Marinović, urednik časopisa "LiceUlice" govorio je o lošoj percepciji koju imaju građani kada su u pitanju "povlastice zbog vakcine".

Objasnio je i koju bi drugu reč trebalo upotrebljavati u ovom slučaju.

„Ljudi ne znaju ni šta znači reč povlastica, oni to povezuju sa vezom, protekcijom i većina je u anketi rekla da ne treba da imaju povlastice. U našoj sredini se mnogo bolje razume reč zabrana. Mnogo bolja bi se primila ideja o vakcini kada bi postojala zabrana da se negde ide, da se nešto radi“, rekao je Marinović.

Govorio je i o problemu koji postoji u našoj zemlji, a to je pitanje elementarnog znanja i funkcionalne pismenosti naroda.

„Postoji jako veliki broj funkcionalno nepismenog sveta. Ovakva nepismenost se podržava sa svih strana i ovo što je rekao profesor Božović, to je tačno, ali promena svesti je dug proces na koji moraju da utiču svi koji mogu složno. Kod nas jedino vidimo slogu kada se vidi u uticaju ljude kada ih zaluđujemo i ostavljamo u stanju bez pravog odnosa prema ključnim stvarima poput javnog zdravlja ili vakcina“, rekao je Marinović između ostalog.

O čemu su još razgovarali gosti emisije „Među nama“ pogledajte u video snimku koji je pred vama.

 

 

 

Komentari

Vaš komentar