Miloš Nadaždin i Duška Jovanić: Tajna večite mladosti

Emisije 13. sep. 202121:21 > 21:23
Podeli:
Foto: Nova S

U emisiji "Među nama" na Novoj S, voditeljka Maja Nikolić se pozabavila temom fenomenom večne mladosti, a tim povodom je ugostila fotografa Miloša Nadaždina i Dušku Jovanić.

Ranije su metode ulepšavanja bile rezervisane za žene a danas tom trendu pribegavaju i muškarci.

Estretska hirurgija cveta, a da li je u redu stariti i da li su ljudi ekscentrici koji pribegavaju estetskoj hirurgiji ili su robovi trenda, pitanje je na koje poznati imaju odgovore.

PROČITAJTE JOŠ

Verica Rakočević, kreatorka, je svojim zapažanjem ukazala na to da žene od 50 ili 60 godina žele da izgledaju sve mlađe.

„Ne razumem tu potrebu žena da se dokazuju da dobro izgledaju. To su godine kada ste ostvareni, zadovoljni postignutim, postigli ste sve što ste hteli bez obzira čime se bavite, a ako to nije adut onda ste promašili život“, rekla je ona.

Na crvenom tepihu smo nedavno mogli da vidimo Endi Mekdauel sa sedom kosom, dok Kejt Vinslet ne dozvoljava da se prikriva njen stomak na snimanjima, malo punije dame su takođe prošetale nedavno crvenim tepihom.

Tim povodom je voditeljka Maja Nikolić skrenula pažnju na to da neke stvari čak i među poznatima počinju da se menjaju.

Ona je upitala Miloša Nadaždina da li se menja ta percepcija savršene mlade žene sa fotografija koja se smeši?

„Mislim da bi te neke stvari morale da se promene. Neka slika žene nije normalna, prelazi se u drugu krajnost. Treba da se promeni drastično slika žene, ali ne treba da se propagira gojaznost, to je razlika. Premšavost nije zdrava, ali ni gojaznost. Slika treba da se menja, pogotovu nerealne slike. Moramo imati ličnu odgovornost“ rekao je Miloš i dodao:

„Ne mogu biti fasciniran fotošpiranim fotografijama“.

Dok Dušku Jovanić novinarku krasi epitet „večite devojčice“, Maja je imala za nju pitanje koje se odnosilo na taj epitet koji je krasi i odakle on dolazi, ako ne ide iz godina?

„Naravno da ne ide iz godina. Prosto, čini mi se da mi je taj epitet zamerka, a ne želja da se ostane u dobroj mentalnoj kondiciji. Koja podrazumeva i brigu o fizičkom izgledu i učinila sam sve u svojoj moći i na pitanje da li ste radili nešto na sebi, ja kažem jesam ali nedovoljno“, kazala je pa nastavila:

„Ako vi imate svoje zanimanje zbog čega ne biste potrudili da izgledate dobro. Svako ima pravo da bira kako će da stari, prirodno sa borama i sedom kosom, ali ja biram nešto drugo. Meni ovde recimo više smeta što se starost doživljava kao sramota. Treba da se stidimo godina, jer ovde posle 35 godina ste baba. Imate žene koje imaju preko 70 godina, a koje su influenserke i imaju svoje kampanje“.

Miloš Nadaždin je otkrio da žene, ukoliko dođu skroz estetski izmenjene, ne može se mnogo uraditi na osnaživanju žena ili na statusu, jer je žena već odabrala tu estetiku, i nije onakva kakva jeste, jer se vidi svaki estetski zahvat.

„Fotografija je i medij koja zahteva doradu“, istakao je fotograf Miloš.

Kod žena koje nisu imale estetske zahvate vidi se životna radost, a Nataša Ninković čuvena glumica izdvojila se u razgovoru kao primer.

Pogledajte celo gostovanje:

Bonus video:

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter

Komentari

Vaš komentar