nova

Sukobu Rusije i Zapada se ne bliži kraj, a da li se bliži kraj našem sedenju u sredini i našim pokušajima da se nikome ne zamerimo u emisiji "Među nama" govorili su glavna urednica Sputnjika u Srbiji Ljubinka Milinčić i narodni poslanik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

Stefanović navodi da rat u Ukrajini ima veze i sa Ukrajinom i sa ukrajinskim narodom, te da jako lepo i prozaično zvuči objašnjenje Vladimira Putina da rat nema nikakve veze sa ovima koje gaze tenkovima već godinu dana.

„Mi kao proevropska opozicija moramo da izaberemo sopstveni interes, kao što Vladimir Putin bira interes Ruske Federacije kako misli da je to dobro. On je uspeo ono što nikome nije pošlo za rukom još od Petra Velikog, a to je da ujedini Zapad. Mislim da je ojačao i oživeo NATO i obogatio ga za nove članice, da je doveo rusku privredu i interes Rusije u bezizlaznu situaciju, ali to treba ruski građani da rešavaju. Mi u Srbiji treba da gledamo šta je naš interes i kada gledamo šta je naš interes, a to je da budemo što pre član Evropske unije“, naveo je Stefanović.

Milinčić navodi da Amerika ne dozvoljava Rusima kontrolu svog nuklearnog naoružanja i da Rusija nije izašla iz sporazuma novi START, nego ga je zamrzla dok traje takva situacija.

Stefanović kaže da smo po pitanju Rusije ugrozili sopstveni interes i da nam se preti evropskim sankcijama, dok Milačić ističe da ne želi da saznaje iz vesti šta će uraditi naša zemlja po pitanju sankcija Rusiji.

„Kad Nemci kažu da nema jedinstva u Nemačkoj o tome da li treba poslati avione ili ne treba poslati, dakle EU o kojoj smo mi pre 23 godine mislili jedno, danas je nešto drugo. Mislim da je pošteno prema ovom narodu da ga pitamo da li želi u tu uniju pod uslovom koji se nama postavlja. Priča o tome da će otići odavde neki vlasnik koji ovde zapošljava 100 ljudi je priča za malu decu“, navodi Milačić.

Pogledajte celo gostovanje:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar