Stanovnicima Mrštana je dozlagrdilo da slušaju o kilometrima izgrađenih puteva dok je njihov u katastrofalnom stanju već dve decenije. Put je isečen, meštani nemaju dovoljnu širinu za mimoilaženje vozila.

Meštani sela Mrštane blizu Leskovca, 370 domaćinstava, već dve decenije muku muči sa putem koji je preuzak pa kada dolazi vozilo iz kontrasmera neko mora ili da čeka ili da upadne u blato ili u obližnju njivu kako bi se mimoišli. To vredi ne samo za autobuse već i za traktore i kombajne.

„Obično se vozači autobusa znaju pa zovu jedan drugog i kažu gde se nalaze. Jedan čeka na početku sela da ovaj drugi može da izađe. Pogotovu je teško mimoići se kada je loše vreme, kada ima snega i kiše a ako je neka veća mašina ispred njih, traktor ili kamion, tada nastaje kolaps“, objašnjava Stevica Vasiljković sa kakvim se problemima meštani svakodnevno susreću.

Dodaje da je ovaj veoma prometan put, koji povezuje dva regiona, isečen pre 20 godina kada se u selo uvodila vodovodna mreža.

Osim problema sa putem stanovnici ovog sela bore se i sa velikom količinom smeća koje se stvara neredovnim pražnjenjem kontejnera i neodvoženjem na deponiju. Uz sve to mnogi kontejneri su polomljeni i niko ih ne menja tako da se na 5 kilometara od centra Leskovca mogu videti polomljeni kontejneri prepuni smeća.

“ Privatno komunalno preduzeće u čijoj je to nadležnosti ne prazni polomljene kontejnere. Mi smo se sami organizovali, i čistili smo, izneli smo oko 20 prikolica smeća. Od kada su oni došli u selu se stvaraju deponije, to je katastrofa“, kaže Vladislav Vasiljković.

Ceo prilog možete da pogledate u videu na početku vesti

BONUS VIDEO: Selo Miokovci opstaje imaju i mladih ali su ih svi zaboravili.