Meštani Horgoša i dalje žive u strrahu i nervozi iako je policija pre nekoliko dana sprovela akciju hapšenja migranata koji su po mestu šetali sa automatskim oružjem i pucali jedni na druge. Nedostatak policije i državnih organa naterao je građane ovog mesta, na samoj granici sa Mađarskom, da potpisuju peticiju i traže od države veću sigurnost. Sa kakvim se sve problemima suočavaju u proteklih sedam godina i šta nameravaju dalje, za emisiju "Probudi se" govori Olga Stojanović, jedna od inicijatora peticije.

„Nakon intervencije policije prošle nedelje dosta toga se promenilo. Prvo, tu su policajci, nama su rekli da nema šanse da se poveća njihov broj. Ponovo je otvorena policijska stanica koju su nam ukinuli pre nekoliko godina. Ulice u Horgošu su mirnije, ali su ljudi i dalje u strahu jer nismo dobili nikakvo službeno saopštenje“, kaže Olga Stojanović.

Građani, kaže ona, žele da znaju šta se prošle nedelje dešavalo na Hogošu, šta mogu da očekuju, šta će preduzeti povodom ovoga. Na Horgošu je ostalo više od 2000 migranata.

Navodi da u popodnevnim satima niko ne izlazi iz kuće, roditelji vode decu u školu, bez obzira kojeg su uzrasta, kapije se zaključavaju u 16h, na ulici osim migranata nikoga niste mogli da vidite.

„Nas nisu dirali, nismo imali incident do prošlog četvrtka, do pucnjave, deo romskog stanovništva je u kontaktu sa njima, ima tu prodaje droge, prostitucije. Prvi put su došli u centar sela i počeli da pucaju. Odmah smo pustili vest na internet, u javnost, to nas je spasilo“, priseća se Olga.

Ceo prilog možete da pogledate u videu na pošetku vesti

BONUS VIDEO: Migranti kod Horgoša

Komentari

Svi komentari (0)