Podeli
Foto: Nova S

Sociolozi Slobodan Reljić i Marko Škorić bili su gosti današnje emisije "Među nama" na televiziji Nova S. Sa voditeljkom Radom Đurić razgovarali su o teorijama zavere kroz istoriju, pa sve do današnje pandemije koronavirusa.

“Ovo je pandemija straha, ovo je zdravstveni problem 20 odsto, a iza toga postoje radnje koje posle proizvode različite društvene posledice. Većina tih posledica će biti trajna. Ovo društvo više ne može biti isto. Kada kažem društvo, govorim o svetu, a ne samo o Srbiji”, smatra sociolog i novinar Slobodan Reljić.

Marko Škorić sociolog i profesor na Filozofskom fakultetu u Novom sadu ukazuje na opasnosti koje vrebaju sa duštvenih mreža.

“Danas, od kada je internet uzeo maha, nema nikakvih filtera. Svako može da objavi šta mu padne na pamet. Razne stvari na društvenim mrežama šire veliki broj dezinformacija koje su štetene. Nauka je jedina institucija u društvu koja može da nas spase od ovakvih stvrai i ne treba gubiti veru u nauku. U javnosti treba promovisati naučnu pismenost koja nije na nekom zavidnom nivou”, kaže Škorić.

Razgovaralo se i Bilu Gejtsu, vakcinaciji, Kriznom štabu sveopštoj zbunjenosti, a celo gostovanje možete odgladati u sledećem snimku:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar