Među nama: Dan političke i stručne neodgovornosti

Društvo 26. feb. 202120:39 > 20:58
Podeli:
Foto: NOVA S

Obraćanje na kom su pre tačno godinu dana ključni ljudi države i zdravstvenog sistema ocenili koronavirus kao najsmešniji virus pokazalo je svu neodgovornost vlasti koja će nas pratiti kroz celu epidemiju, izjavili su gosti emisije "Među nama" profesor Filozofskog fakulteta Ognjen Radonjić i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić uz ocenu da 26. februara zbog toga zaista zaslužuje da bude Dan političke i stručne neodgovornosti

Rade Panić je, komentarišući konferenciju za novinare koju je ovim povodom pred Ministarstvom zdravlja organizovala Skupština Slobodne Srbije i na koju je upao državni sekretar Mirsad Đerlek, istakao da je Đerlek čovek koji je na tu funkciju doveden da bi obavljao prljave poslove za vlast.

„Na to što nam se obratio sa generali, a pretpostavljam da je mislio na profesora Radovanovića i mene, ja mogu samo da kažem da je za njega jesam general, jer sam ceo novembar i decembar proveo u crvenoj zoni, a od prvog dana radim sa pacijentima koji su oboleli od kovida.. Sve to za razliku od njega koji nije proveo ni pet minuta u kovidu, a da radi svoj posao“ naveo je Panić.

Panić je ocenio da je Đerlek skrivao podateke o epidemiji koronavirusa u Novom Pazaru i naglasio da „treba da ga bude sramota zbog svega što je radio u tamošnoj bolnici.

Ognjen Radonjić je ocenio da je famozna konferencija pre godinu dana, kao i neke ranije izjave ministra Lončara pokazala da mi nismo shvatali situaciji i da nismo bili spremni za nju.

„Nismo bili spremni, nismo imali testove, došlo je do tragedije, a oni koji su se pre svega toga smejali virusu bili su upravo vlast i Krizni štab“ naveo je Radonjić uz ocenu da je sve bilo podređeno nadolazećim izborima.

 

Komentari

Vaš komentar