Među nama: Tadić i Radičević o odlasku Angele Merkel

Emisije 20. apr. 202121:36 > 21:37
Podeli:
Foto: Nova S

U najnovijoj epizodi emisije "Među nama" koja se emituje na televiziji Nova S, gosti su bili Boris Tadić predsednik Socijaldemokratske stranke i novinar Nenad Radičević koji se uključio u program iz Nemačke. Tema na koju su pričali su je - Nemačka posle Angele Merkel.

Dakle, pitanje za obojicu je bilo: Kako će izgledati Nemačka posle kancelarke?

Podsetimo ukratko da je predsednik vladajuće Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Armin Lašet od danas je zvanično kandidat svoje partije za naslednika Angele Merkel na funkciji kancelara Nemačke, jer se lider bavarske Hrišćansko-socijalne unije (CSU) Markus Zeder povukao iz trke.

Tim povodom, Radičević je rekao da se napokon završilo deset dana medijske patnje.

Nenad Radičević Foto: Nova S

„Danas se napokon završilo 10 dana medijske patnje gledajući kako su se dva lidera bore za tu čuvenu kandidaturu, a cela Nemačka je umanjila povrenje u demohrišćane, ovo im nije trebalo“, rekao je Radičević i nastavio: „Ovo je prva prilika u kojoj aktuelni kancelar ne trči trku za novi mandat. Merkel je prva kancelarka koja je odlučila da je 4. mandat poslednji“.

Na pitanje, da li Srbija gubi ili dobija odlaskom Merkel, Boris Tadić kaže da je to „teško proceniti“.

Boris Tadić Foto: Nova S

„Teško je to proceniti, ona je vrlo dobro poznavala region. Problematično je da li će ova unutrašnja borba u Nemačkoj rezultirti nekim rešenjem koje je dobro za nas. Često smo se susretali za visokim nivoom nerazumevanja. Videćemo šta će biti. Stranka zelenih raste, stranka koja je bila nepostojeća, a sada napreduje rapidno i potiskuje socijal – demokrate“, kaže on i ističe da u politici nema prijateljstva.

„U politici nema prijateljstva, to je sve iz intresa. Susrećete se sa ljudima koji imaju manje ili više razumevanja“.

Šta su još pričali na ovu temu, pogledajte u prilogu: 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar