Matić: Događaji oko Skupštine UNS-a bili kompromitujući

Emisije 31. maj. 202109:09 > 11:04
Podeli:
Foto printscreen NOVA S

“Sve što se dešavalo uoči Izborne skupštine UNS je bilo pomalo kompromitujuće za ulogu novinara i novinarsku zajednicu. Pretpostavljam da će novi predsednik Živojin Rakočević uspeti da ‘stavi na noge’ ovo udruženje posle svega i da će nova uprava u tome učestvovati”, rekao je u emisiji “Probudi se” Veran Matić, član Radne grupe za bezbednost novinara.

Osvrnuvši se na tenzije koje su pratile izbor novog predsednika Udruženja novinara Srbije, Matić je rekao da je to bilo iznenađujuće za sve, ali da niko nema dovoljno informacija da bi mogao da tumaćči šta se tačno događalo na Izbornoj skupštini.

Pročitajte još...

“Bilo je iznenađujuće za sve nas ono što se dešavalo uoči Izborne skupštine UNS-a, međusobne optužbe i prijave novih članova u veoma kratkom vremenskom roku. Niko od nas nema dovoljno informacija da bi mogao da tumači šta se dešavalo na samoj Skupštini. Nadam se da se sve završilo i da neće biti novog nastavka”, rekao je Matić i dodaje da sve što se dogodilo naštetilo čitavoj novinarskoj zajednici.

“To malo kompromituje i samu ulogu novinara. Ja se nadam da će brzo doći do stabilizacije UNS-a. Ja poznajem novog predsednika Živojina Rakoćevića i pretpostavljam da će se potruditi da ponovo, posle svega što se događalo, ‘stavi na noge’ UNS i da će nova uprava u tome učestvovati”, ističe Matić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar