Gosti Viktor Marković, Nenad Milosavljević o Pandorinim papirima, aferama i odlikovanju, emisija Među nama, Medju nama Nova S
Viktor Marković i Nenad Milosavljević Foto: Nova S

Gosti večerašnje emisije "Među nama" bili su Viktor Marković i Nenad Milosavljević iz satiričnog veb sajta Njuz.neta koji su komentarisali najnovija otkrića o ofšor kompanijama naših i svetskih političara na Devičanskim ostrvima - "Pandorine papire", kao i razne afere koje su inače tema njihovih podkasta.

Viktor Marković je rekao da mu je bilo vrlo iznenađujuće kada je predsednik praktično branio vlasnika plantaže „Jovanjica“ Predraga Koluviju koji je bio uhapšen nakon što je na njegovim imanju zaplenjeno skoro četiri tone marihuane i koji je „tako opušteno rekao da tona marihuane nije ništa, nije nikoga ubio, nije kokain pa bože moj“.

„To jeste bilo čudno i to prevazilazi neke naše sposobnosti da iskomentarišemo sve to. Potrudimo se i na kraju ipak ne dosegnemo do tog nivoa gde je sada predsednik“, dodao je on.

Upitani kako neko poput Novice Tončeva može da zaboravi na neku tamo ofšor firmu na Devičanskim ostrvima, Nenad Milosavljević je rekao da možda on ima još tih ofšor firmi za koje mi ne znamo, „pa ako imaš recimo 10 ofšor firmi možda zaboraviš jednu, prosto zaboravljaju se ovde i mnogo krupnije stvari“.

„To su prosto ljudi koji su uvek tako u nekim kombinacijama, u nekim dilovima, pa ti sad možeš da se zaneseš da li si imao dogovor sa ovim ili onim, pa se zbuniš, svašta se tu dešava. Nije mi nemoguće da je on stvarno zaboravio da ima firmu u poreskom raju“, kaže Milosavljević.

Na pitanje šta nikada ne zaboravljaju oni koji su sada vladaju, Milosavljević ističe da oni ne zaboravljaju nikada da ispinuju svaku moguću aferu koja se pojavi.

„Uvek imaju spreman izgovor zavisno od prilika, a to je – pustite nadležene da rade svoj posao, ili samo izađu i kažu – to nije istina i kako ti da se boriš protiv toga. Novinari predoče konkretne dokaze, a premijerka prosto kaže – to nije tačno“, naveo je on.

Uz konstataciju da oni nikada ne zaborave „Đilasovih 619 miliona“, Viktor Marković smatra da tim nabacivanjem nekih afera sad pokušavaju da zatrpaju ove afere za koje se ne zna da li su izmišljene kao što su Krušik.

„Sa druge strane i mi smo se malo predali“, dodao je on.

O čemu su još govorili Viktor Marković i Nenad Milosavljević u emisiji „Među nama“ pogledajte u video prilogu: