Marko Ćosić: Kako je „mali bucko“ postao najbolji igrač NBA

Emisije 10. jun. 202108:55 > 11:41
Podeli:
Milojević Ćosić

U istoj sezoni kada je košarkaš Nikola Jokić postao najbolji igrač NBA lige, Vasilije Micić biva proglašen najkorisnijim u Evroligi, što je prvi put da jedna zemlja ima dva najbolja košrakaša u dve najprestižnija svetska takmičenja. Koji je to put koji je potrebno preći da bi se stiglo na tron, za "Probudi se" na Nova S govorili su oni koji su učestvovali u stvaranju ovih zvezda, košarkaški trener Dejan Milojević i kondicioni stručnjak Marko Ćosić.

„Jednostavno smo košarkaška nacija, nemam drugog objašnjenaj. Stvarno je neverovatan uspeh da iz jedne relativno male Srbije dođum, uz Teodosića, tri MVP-a. Nekada su basket tereni bili puni i puo je dece igralo basket. Sada je to manje slučaj, međutim, mislim da smo mi kao nacija jako talentovani za kolektivne sportove, sport inače i da se zato povremeno javljaju takvi igrači kao što su nabrojani“, rekao je Milojević.

Na društvenim mrežama stalno se deli fotografija mladog Jokića kao „malog bucka“, a na pitanje kako se dešava takva promena, Ćosić je rekao:

„Nije tu kilaža bila problem sama po sebi, problem je bio pre svega nivo n akojem je naš tadašnji klub radio, to je jako visok nivo u svemu, u organizaciji, broju treniga, količini i obimu rada itd. Nikola je tu imao velikih problema da se uklopi. I to nije samo njegov problem bio, uglavnom kad dolaze iz manjih sredina, što je potpuno normalno. Verujem i kad je otišao u NBA da je i tamo morao da se na neke druge nivoe navikava. Jednostavno, on je imao tih par pehova, mi smo probali naravno da skratimo to vreme, međutim on je u prvih nedelju dana imao jedno izvrtanje zgloba, jedan pad i razboleo se, neki virus. Onda smo zajednički došli do zaključka da on još nije za to, onda smo ga malo povukli pa je onda malo sa mnom radio, posle par nedelja se vratio i evo sad smo tu gde smo“, rekao je Ćosić.

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar