Aleksandar Olenik i Marina Lipovac Tanasković Foto: Nova

Poslanica Narodne stranke Marina Lipovac Tanasković izjavila je u emisiji "Među nama" da je Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije, što to stoji u Ustavu Srbije i u Rezoluciji 1244, i da bi trebalo da odbiti „francusko-nemački“ sporazum.

„Narodna stranka smatra da bi trebalo odbiti sporazum i nastaviti pregovaranje kako bi naš narod i naše svetinje bile zaštićene“, rekla je Marina Lipovac Tanasković televiziji Nova S.

„Ne mogu da verujem da neko smatra da ako damo 15 odsto teritorije da ćemo dobiti ulazak u Evropsku uniju. Čak i da je to na stolu, smatram da to nije način da se trguje s tim“, dodala je Marina Lipovac Tanasković.

Ako Srbija prizna „Kosovo“, priznaće ga i sve ostale države i ’Kosovo’ će dobiti stolicu u UN, a to je jedina stvar koju nemaju i koju traže, navela je poslanica Narodne stranke.

Marina Lipovac Tanasković je rekla da je „sve problematično u sporazumu u kojem se navodi da će Srbija razvijati dobrosusedske odnose sa Kosovom i Metohijom“.

„Kako da gajimo dobrosusedske odnose sa samima sobom? Kosovo i Metohija je deo teritorije Sribje, a nije naš sused. Izdaja je u prvoj tački sporazuma“, zaključila je Marina Lipovac Tanasković.

Pogledajte celo gostovanje:

***

BONUS VIDEO: Najava Novine NOVA 16. Mart 2023.