Marija Lukić i Snežana Čongradin o ženama – metama

Društvo 17. nov. 202020:38 > 20:39
Podeli:
Marija Lukić i Snežana Čongradin Foto:Nova S

Žaklina Tatalović, Marija Lukić, Snežana Čongradin, Darija Kisić Tepavčević, Jovana Gligorijević, samo su neke od žena napadane zbog svog posla i činjenice da su - žene. O ovoj temi u emisiji "Među nama" na NOVA S govorile su neke od njih - novinarka Snežana Čongradin i Marija Lukić, bivša saradnica nekadašnjeg predsednika opštine Brus, Milutina Jeličića Jutke, koji je pravosnažno osuđen na tri meseca zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji i višegodišnjeg seksualnog uznemiravanja Marije Lukić.

„Još mi se nisu slegli utisci. Osećam se kao iscrpljena pobednica. Kazna jeste relativno mala, ali ne odstupa od našeg Krivičnog zakonika, a ja nisam mogla da menjam zakon“, rekla je Marija Lukić.

Milutin Jeličić Jutka je, kako je istakla dobio „tu neku najmanju zatvorsku kaznu koja je predviđena za to krivčno delo“.

„Ali, opet je veliko ono što sam dokazala u ovom slučaju – da je kriv, da ga je javnost osudila i da je izopšten od nekog javnog života. To je velika kazna“, istakla je Marija Lukić.

Novinarka Snežana Čongradin izrazila je najdublje poštovanje i divljenje prema onome što je uradila Marija Lukić.

„Nalazim se dosta u privilegovanijim uslovima, da bih mogla da komentarišem njen slučaj . Mislim da je ovo za Jutku kazna neka vrsta kompenzacije – pritisak javnosti je ovde urodio plodom, mislim da je Marija dobila slučaj jer se deo kritične javnosti podigao i zapravo uticao na to da Marija dođe u fokus javnosti, što je za divljenje. To su, opet, uradile – žene, novinarke koje saosećaju i koje znaju o čemu se tu zapravo radilo“, istakla je ona.

Kazna koju je dobio, istakla je, smatra – premalom.

Opširnije pogledajte u emisiji…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar