Manojlović: Blokadom puteva kršimo zakone, ali nam ništa drugo ne preostaje

Emisije 25. nov. 202121:54
Podeli:
Savo Manojlović Foto: Newsmax Adria

Samo Manojlović iz Inicijative "Kreni-promeni" bio je gost emisije "Pregled dana", gde je sa voditeljem Goranom Dimitrijević razgovarao o Zakonu o referendumu i borbi građana protiv takvih izmena.

Manojlović je prokomentarisao da je Zakon koji Skupština danas usvojila sporan iz više razloga, te da on van procedura stupa na snagu odmah, što se inače ne radi. Rekao je da je prilično siguran da će ga predsednik Vučić odmah potpisati.

„Ovim činom Aleksandar Vučić uvodi Srbiju u krizu i u blokade koje smo najavili juče na protestu“, objasnio je.

Naveo je su građani svesni da blokadom krše zakon, te da je reč o građanskoj neposlušnosti, ali da se to dešava jer se ovim zakonima oduzima suverenost ljudima.

„U 21. veku mi moramo da protestvujemo i u sopstvenoj zemlji blokiramo puteve, zbog toga što planiraju ljudima da otmu imovinu koju ne žele da prodaju“, rekao je član „Kreni-promeni“.

Objasnio je da je Rio Tintu bilo dozvoljeno da se reklamira na RTS-u kao vrsta predreferendumske kampanje, dok je reklama građana bila zabranjena.

Komentarišući naredne proteste kazao je da će odsad protesti podrazumevati blokadu.

„Mi pozivamo policiju na saradnju, bićemo spremni da propustimo sva bolnička vozila, ali i da oni sarađuju sa nama“, poručio je Manojlović.

Celo gostovanje možete pogledati u prilogu emisije „Pregled dana“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar