Manojlo Maravić u Pregledu dana o 50. rođendanu video-igara

Emisije 02. jul 202223:56
Podeli:
Manojlo Maravić Foto: NewsMax Adria

Gost večerašnje emisije "Pregled dana" koja se emituje na televiziji Nova S, bio je Manojlo Maravić profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, koji je sa Goranom Dimitrijevićem pričao o video-igrama, koje ove godine slave 50. rođendan.

One su prošle dug put od jednostavne zabave do ozbiljne industrije. Sa velikim uticajem na ljude predmet su pručavanja naučnika, a u Srbiji će ove godine biti organizovana i konferencija o naučnom pristupu video-igrama. Jedan od organizatora je i večerašnji Dimitrijevićev gost, koji je autor knjige „Totalna istorija video-igara“, teoretičar medija i profesor:

„Studije video-igara, kao interdisciplinarna oblast, u domenu društveno-humanističkih nauka postoji već više od 20 godina u svetu. A ja sam se susreo sa studijama video-igara pre nekih 15-ak godina, tokom svojih doktorskih studija. I od tada sam zainteresovan za proučavanje istih, pre svega iz gejmerske pozicije, a onda sam video da se o video-igrama može razmišljati i na jedan naučni način. To mi je dalo dodatni podsticaj,“kazao je on na početku.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Komentari

Vaš komentar