Mandić: Hapšenje Papića je nastavak porodičnog obračuna

Emisije 09. mar. 202121:22
Podeli:
Foto: Nova S

Aktivistkinja za ljudska prava i članica Centra za pravosudna istraživanja Sofija Mandić rekla je za Među nama na televiziji Nova S da današnje hapšenje bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Gorana Papića liči na nastavak jednog porodičnog obračuna, kojem svedočimo poslednjih mesec dana.

„Meni cela ta priča koja traje već mesec dana oko različitih hapšenja, saslušavanja i ispitivanja ko je kome radio o glavi, liči na jednu veliku porodičnu svađu nakon neke ostavinske rasprave kome će kuća, kome će pare, a kome srebrnina, pa porodica bez obzira na količinu moći nije mogla da opstane. Tako da mi sada gledamo različite segmente tog, uslovno rečeno, porodičnog obračuna i da je ovo hapšenje deo te priče u svakom slučaju“, rekla je Mandić.

Ona je govorila i o vakcinaciji i najavama predsednika Vučića da će se vakcinisati u nekom manjem mestu, poput Merošine.

„Ono što je mene negde zabrinulo, a o tome sam i pisala u januaru na Peščaniku, jedna je fina procena da li će ukoliko se državni vrh, ministri, predsednik i predsednica Vlade prvi vakcinišu to biti dobar podstrek ili će ljude upravo odvratiti od vakcinacije. To je zaista jako teško proceniti. Ono što je meni zasmetalo, to je da su u decembru i predsednica Vlade Ana Brnabić i gospođa Kisić Tepavčević primile vakcinu pre što je zapravo zvanično odobrena od strane Agencije za lekove. Nešto slično se kasnije desilo i sa gospodinom Dačićem, Vulinom, pa meni se čini i sa Lončarom. Meni je to više ličilo na jednu vrstu poruke Agenciji za lekove i uopšte medicinskoj struci koja treba da se bavi procesom odobravanja vakcina šta treba da čine i u kom roku. Da li je dobro da u jednoj uređenoj zemlji u kojoj postoji podela vlasti, premijerka koja bi trebalo da vodi politiku zavrne rukav i primi vakcinu koja još uvek nije zvanično odobrena“, rekla je Mandić i dodala da je veliki problem i to što do dana današnjeg nema informacija o kineskoj vakcini, kojom se ljudi najviše vakcinišu u Srbiji.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar