Vesna Mališić Foto: Nova S

Udarna vest u najnovijem broju NIN-a jeste svedočenje majke Aleksandra Halabrina, Mare, koga je ubila grupa Veljka Belivuka. Ono što najviše intrigira javnost jesto što se on čuo i dopisivao sa sinom Aleksandra Vučića, Danilom.O tome u emisiji "Među nama" govori zamenica glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN Vesna Mališić.

Mališić je rekla da je to samo jedan detalj.

„Cela priča i smisao našeg objavljivanja jeste da vidimo kako roditelji tih momaka, koji su krenuli stranputicom, kako se oni nose sa tim, kako im i na koji način država pomaže u toj istrazi. Onda vidite jednu stravičnu priču o jednom momku iz provincije koji je došao u Beograd, pa je počeo da trenira boks u ‘Sinđeliću’ gde je naleteo na loše društvo i onda na kraju kada se sve to završilo, ta majka je prinuđena da sama traži istinu o ubistvu, obija pragove policije i kao svaka majka pokušava da se seti svega šta je njen sin govorio, svakog kontakta i imena“, rekal je Mališić.

Ona naročito insistira, kako je rekla, na poslednjem susretu njenog sina sa vođom navijača Rada Vladimirom Kovačem.

„Posle tog susreta njen sin je prešao u parkić, a  nakon dva meseca policija joj je zakucala na vrata i donela papirić i rekla – nađen je vaš sin i idite da preuzmete telo“, navela je Mališić.

„Priča je mnogo surova i govori o ličnoj tragediji i društvu koga nije briga za nju jer je njen sin kvalifikovan kao kriminalac. Bez ikakvog prebacivanja krivice ta majka bi želela da zna sa kim se njen sin družio, koga je viđao, za koga je radio i ko mu je bio stvarni gazda“, dodala je ona.

Prema rečima Mališićke, majka Aleksandra Halabrina je pomenula ime Danila Vučića u jednom kontekstu koji je bio dosta benigan. Ona je rekla da se on sa njim dopisivao oko toga da li će biti vanredno stanje ili ne.

Ona je dodala da su se NIN-u javile još neke majke  i da će objavljivati i njihove priče.

O čemu je još govorila Vesna Mališić možete pogledati u video prilogu: