Majka nestalog dečka u „Među nama“: Policija ćuti o mom sinu

Emisije 25. feb. 202120:22
Podeli:
Foto: NOVA S

Milica Vojinović novinarka portala KRIK i Sanja Mihajlović, majka nestalog mladića Gorana Mihajlovića, gosti najnovije emisije "Među nama" na televiziji Nova S, govorile su o nestancima 15 muškaraca u protekle dve godine u Srbiji, a koji se dovode u vezu sa organizovanim kriminalom, između ostalog i sa grupom Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Mihajlovićeva je istakla da je njen sin Goran nestao početkom aprila 2019. godine, ali i istakla da nema informacija o tome da li je on bio u kontaktu sa kriminalnim grupama.

„Nisam došla do konkretnih informacija o tome sa kim je moj sin zaista bio u kontaktu, ali i ne bih želela da imenujem, jer mislim da im ne treba davati publicitet. Za njih je i loš publicitet, dobar. Moj sin se i dalje vodi kao nestao, nestao je 1. aprila 2019. godine. Izašao je s prijateljom da se nađe i nikada se nije vratio. Jako nam je teško da dođemo do informacija, mi smo obični ljudi, koji s kriminalom nemaju veze. Nemamo i dalje informaciju šta je sa našim detetom“, rekla je ova majka.

Foto: NOVA S

Novinarka portala KRIK Milica Vojinović osvrnula se na istraživanje koje je radila sa svojim kolegama iz redakcije, a koje se odnosi na nestanak muškaraca u proteklih nekoliko godina. Nestanci se dovode u vezu sa kriminalnim grupama.

„Ono što je strašnije od ove brojke jeste što smo i pre toga imali brojku od preko 50 ubijenih lica u ratovima klanova. Na to se dodaje i ovaj nestalih, a to je za nekoliko godina više od 60 ljudi koji su ili ubijeni ili se vode kao nestali, a za koje se veruje da takođe nisu živi“, rekla je novinarka KRIK.

Foto: NOVA S

Sa druge strane, majka jednog od nestalih mladića ističe da se svima obraćala za pomoć, ali da su institucije zakazale.

„Ja sam bila konstantna u policiji, svake nedelje sam išla. Pisala sam svima, nikada ništa konkretno mi nisu dali. Poslednji put sam bila 8. januara ove godine, išla sam u sedmo odeljenje, gde su me neprijatno dočekali, kao da ja dolazim da ne znam šta tražim, a ja samo tražim informaciju o svom detetu. Pitaju me da li ja imam neku informcijau, pa ne bih dolazila da imam“, kaže ova majka.

Vojnovićeva je rekla da su tokom istraživanja sve porodice od policije dobijale gotovo iste informacije – odnosno nisu dobili nikakva saznanja.

Celo gostovanje pogledajte na sledećem linku:

 

Komentari

Vaš komentar