Leon Lučev i Danilo Šerbedžija: Umetnici koji spajaju region

Emisije 08. maj. 202111:58
Podeli:
Foto: Nova S

Fest je za našu regiju izuzetno bitan festival, srećan sam što su organizatori odlučili da ne idu onlajn, da taj festival ide uživo. Filmski festivali moraju ići uživo, jer gledati film u kinu i na laptopu nije isto, a tu su i sva događanja okolo, jer su festivali su slavlje filma, rekao je reditelj Danilo Šerbedžija, gostujući jutros zajedno sa glumcem Leonom Lučevim u emisiji "Probudi se" na TV Nova S.

Njihov film „Tereza 37“, koji je na Pulskom festivalu osvojio šest Arena, videće publika ovogodišnjeg Festa. Na pitanje kakva su mu očekivanja od festivala i filma, Lučev je rekao: „Prvo, pogledaću film, jer još nisam stigao da ga vidim“.

– Već to mi je veliko uzbuđenje. Sećam se snimanja, a glumio sam najdepresivnije scene iz odnosa koje postoje, jer se film, ustvari, bavi dosta uobičajenim dalmatinskim odnosima sa podeljenim ulogama i koji je jako teško igrati jer se u njemu ne dešava ništa, sve se zna, ima užasno malo reči i baš sam zahvalan Danilu što mi je dao tu ulogu jer je zahtevna – kazao je Lučev.

Reditelj i glumac govorili su izazovima u snimanju filma koje je od početne ideje do završetka trajalo osam godina. Lučev je pričao i o snimanju ostvarenja „Ribanje i ribarsko prigovaranje“ za koje je osvojio je za Arenu u Puli, a obojica su ispričali i svoja iskustva u saradnji sa Danilovim ocem, dobitnikom Beogradskog pobednika, Radetom Šerbedžijom, o daljim planovima…

Kompletno gostovanje može se pogledati u video prilogu:

Komentari

Vaš komentar