Foto: Printscreen NOVA S

Urednica portala KoSSev Tatjana Lazarević, kazala je u emisiji "Probudi se" da je najdramatičnije prethodnog dana bilo u opštini Zvečan, te da je kosovska policija tokom jučerašnjih sukoba koristila bojevu municiju.

„Dramatično je bilo van Kosovske Mitrovice, posebno u opštini Zvečan, na više mesta, uključujući i prigradsko mesto koje se zove Veliko Rudare“, objašnjava ona i dodaje da je svima jasno da je korišćena bojeva municija, bez obzira što nadležni u kosovskoj policiji izbegavaju da daju direktnu potvrdu.

“Koristila se bojeva municija, čuli su se rafali, što su svi mogli da vide i na osnovu snimaka koje su sugrađani objavljivali. Nema direktne potvrde o samoj bojevoj municiji. Što se tiče povređeno Sofronijevića, oni su naveli da se sada utvrđuje sa koje strane je bojeva municija došla, što znači da su posredno potvrdili da su je koristili. Informacije koje su dolazile iz Prištine su u potpunosti kontradiktorne u odnosu na ono što je dolazilo od srpskih vlasti. Nesumnjivo je da je bojeva municija korišećena od strane specijalne jedinice kosovske policije“, napominje ona i dodaje da se situacija, koja je tokom jutarnjih časova bila dramatična, tokom popodneva u potpunosti smirila.

„Da ste u popodnevnim satima prošli jednim delom Kosovske Mitrovice, a da niste znali šta se prethodno dešavalo, ne biste verovali da se bilo šta događalo“, navodi ona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar