Vojislav Vuletić i Mijat Lakićević , emisija Među nama, Medju nama Nova S
Vojislav Vuletić i Mijat Lakićević Foto: Nova S

Da li je pred nama najveća energetska kriza u istoriji čovečanstva i gde smo mi u svemu tome, samo su neka od pitanja na koja su u emisiji "Među nama" odgovore pokušali da daju ekonomski novinar Mijat Lakićević i Vojislav Vuletić iz Udruženja za gas.

Lakićević je rekao da trenutni podaci zvuče kataklizmično kada se posebno izvlače.

„To i nije tako strašno niti kataklizma za građane i privredu. Ono što se generalno govori je da je ovo na neki način sticaj okolnosti, koji se dogodio na raznim delovima zemljine kugle i ne mislim da će situacija biti katastrofalna, odnosno da ćemo doživeti energetski kolaps u svetu“, rekao je Lakićević.

Vuletić je rekao da Srbija ima dobar ugovor što se gasa tiče i iz tog razloga ne bi trebalo da brine u budućnosti.

„Ugovor koji je napravljen sa Gaspromom garantovao je isporuku gasa tokom cele godine kontantno, a preko leta, kako imamo manju potrošnju, napunili smo naše podzemno skladište gasa i to je dobar signal za korišćenje preko zime, kada se uključe i toplane. Za šest meseci treba da produžimo taj ugovor, a kod produženja ugovora nikada nisu veliki problemi, već kod stvaranja novog ugovora“, rekao je Vuletić koji je dodao da svaki novi ugovor nosi i neko drugačije stanje.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)