Kovačević: Jeremić i Ponoš su se razišli kao ljudi, a ne kao Srbi

Emisije 26. nov. 202108:51 > 12:37
Podeli:

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je jutros, gostujući u emisiji “Probudi se”, da je čitava situacija oko Zdravka Ponoša i njegove kandidature za predsednika “malo predimenzionirana”. On je dodao da su se Ponoš i predsednik NS Vuk Jeremić razišli u političkom smislu, ali kao ljudi.

“Ponoš je i dalje potrpedsednik i član Narodne stranke. To što se neće kandidovati na narednim stranačkim izborima ne znači ništa. Ta odluka može da bude ispoštovana, a i ne mora”, ističe Kovačević.

Pročitajte još...

Komentarišući reakciju rukovodstva Narodne stranke i njihovu poruku da su bili iznenađeni pominjanjem njihovog potpredsednika kao predsedničkog kandidata, kao i kasniju reakciju Ponoša koji je rekao da mu nije bilo jasno oko čega su bili iznenađeni, Kovačević je rekao je reč o nesuglasicama između dva prisna prijatelja – Jeremića i Ponoša.

“Mislim da će se ta nesuglasica prvazići. Koliko mi se čini, stvar je nastala zbog toga što, ako je Narodnoj stranci dato da određuje predsedničkog kandidata, onda nije bilo korektno da iz drugih stranaka određuju ko će to biti. Sam gospodin Ponoš je vrlo racionalno rekao da još nije odlučio da li će biti kandidat i postavio samo jedan uslov – da će tu kandidaturu eventualno prihvatiti ukoliko opozicija bude potpuno jedinstvena”, ističe Kovačević.

On dodaje da nije siguran u tezu da Vučić uživa nepodeljenu podršku među građanima, te da bi drugačija slika bila u slučaju da su izbori iole korektni.

“Nije gospodin Ponoš čovek koji je do te mere iracionalnan i nesvesan svojih kvaliteta. Da se opredelio ili da je, sticajem okolnosti, bio predsednički kandidat, verujem da bi tu trku trčao da pobedi. Ta vrsta razmimoilaženja u poltici je normalna. Njih dvojica(Jeremić i Ponoš prim. aut.) su se u političkom smislu razišli. Ipak razišli su se kao ljudi, a ne kao Srbi“, naveo je on.

Kovačević se osvrnuo i na izjavu Đorđa Vukadinovića, koji je u emisiji „Utisak nedelje“ rekao da Marinika Tepić i Boris Tadić najbolje stoje u istraživanjima za predsedničkog kandidata, ali da su dobro plasirani „jedan profesor, advokat i pisac“. Na pitanje da li je on taj pisac o kom je Vukadinović govorio, Kovačević odgovorio potvrdno, dodajući da pretpostavlja da su druga dvojica Vladeta Janković i Božo Prelević.

„Odmah da vam kažem da ne bih nipošto prihvatio kandidaturu. Mene ta vrsta političkog angžamana uopšte ne interesuje. Ulazak u kuću na Andrićevom vencu bih doživeo kao ulazak kod ginekologa. Ja ne bih znao da komandujem vojskom, ne poznajem dovoljno dobro ustavno-pravni poredak i međunarodne odnose. A da sebe, u ovim godinama, edukujem o tome mi ne pada na pamet“, poručuje Kovačević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar