U Kosovskoj Mitovici sinoć je bilo veoma napeta zbog dolaska više stotina kosovskih specijalacau severni deo grada. O tome kako je protekla noć u ovom gradu i kakva je trenutna sutuacija za televiziju Nova S govori Milica Rakić Andrić, iz Nove društvene inicijative.

„Noć je protekla relativno mirno, kako se činilo u prvim trenucima kada su se pojavili snimci pešačkih patrola policije. Čuli ste da je Kosovska policija prijavila napad na svoju patrolu u Zvečanu, navode da je načinjena materijalna šteta na automobilu i da je jedan policajac lakše povređen. Nije bilo većih sukoba između građana i policije, iako je bilo znatnog okupljanja građana na više mesta u gradu“, kaže Milica.

Prema njenim rečima jutros je u gradu mirno, rade škole i vrtići i izgleda kao da se ništa nije desilo. Ipak, pretpostavlja da će se napetosti nastaviti budući da su patrole kosovske policije i dalje u gradu a da poverenja između građana i policije nema.

„Iako je kosovski ministar unutrašnjih poslova juče izjavio da je svrha pojačanog prisustva policije veća bezbednosti ljudi u tim naseljima, koja su mahom multietnička, ne verujem da se iko sinoć osećao bezbednim. Potrebne su neke mere u izgradnji poverenja sa kosovskim institucijama da bi ova akcija imala bilo kakav umirujući bezbednosni efekat. Za sada ima samo negativan efekat“, ocenila je ona.

Ceo prilog možete da pogledate u videu na početku vesti

BONUS VIDEO: Specijalci na ulicama Severne Mitrovice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar