Korona promenila planove za sahranu princa Filipa

Emisije 17. apr. 202109:51 > 16:25
Podeli:
Printscreen NOVA S

Vojvoda od Edinburga, britanski princ Filip, koji je preminuo stotoj godini, biće sahranjen danas u kraljevskoj grobnici kape Svetog Đorđa u zamku Vindsor u prisustvu najužeg kruga porodice. O pripremama za ovu ceremoniju i atmosferi koja vlada u Engleskoj, za emisiju “Probudi se” su govorili novinarka Danica Ilić i nekadašnji ambasdor naše zemlje u Velikoj Britaniji.

Pročitajte još...

Ilić ističe da su planovi za sahranu princa Filipa morali da budu promenjeni zbog epidemije koronavirusa.

“Očekivalo se, prema ranijim planovima, da na sahrani bude oko 800 ljudi. Međutim, zbog mera protiv koronavirusa, sahrani može da prisustvuje do 30 osoba. Ima građana koji žele odaju počast princu Filipu, iako organizatori apeluju da su masovna okupljanja zabranjena. U podne će se biti ispaljeni počasni plotuni u čast princa Filipa, dok će u 16 sati započeti ceremonija sahrane”, rekla je ona.

Foto printscreen NOVA S

Govoreći o uticaju princa Filipa, Vladeta Janković je rekao da je u pitanju koloritna i veoma snažna ličnost, ali da ne treba precenjivati njegovu ulogu. 

Vladeta Janković, printscreen NOVA S

“On je po ubeđenju bio konzervativan, ali kad se danas misli o njemu, to i nije neko osećanje velike tuge. Šta čovek može više da očekuje od života? Njemu je nedostajalo dva meseca do stote godine, a proživeo je tako ispunjen život, a umeo je da nađe meru. To nije bilo jednostavno, imajući u vidu položaj u kojem se nalazio. Međutim, on je svoj posao obavljao besprekorno i bio je zaista koloritna ličnost”, apostrofirao je Janković. 

Celo gostovanje pogledajte na linku:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar