Marijana Kolaric
Marijana Kolarić Foto:Nova S

Marijana Kolarić, novoizabrana direktorka Muzeja savremenih umetnosti u Beogradu, bila je gost emisije "Među nama", gde je govorila o kulturnom pomaku, značaju njenog dolaska na čelo ove ustanove, kao i novinama koje će nastupiti u jednom od najpopularnijih muzeja u Srbiji.

#related-news_0

Ona je na samom početku gostovanja otkrila kako se oseća na novoj poziciji, pogotovo jer je prva direktorka sa mandatom na četiri godine, nakon što je prethodnih osam godina radom Muzeja rukovodio vršilac dužnosti direktora:

„To je za mene jedan ogroman izazov u karijeri. Ovo takođe znači dosta i samoj kulturi, s obzirom na to da su VD statusi uglavnom po godinu dana, kada ste u tako velikoj instituciji ne očekuje se da mnogo toga promenite, niti je to pozicija sa koje možete da date svoj maksimum. Ovo je iskorak, veliki korak, imenovanje u mandatu koji traje četiri godine.“

Potom je otkrila svoj plan i najavila početak digitalizacije:

„Moj plan se ne razlikuje po tom pitanju od drugih kandidata. To su neki dosta prizemni ciljevi, ono što je potrebno uraditi nakon što imamo rekonstruisanu zgradu. Radimo detaljan popis zbirke, moramo da vidimo da li su nam tu sva dela, neka se još uvek ne nalaze u muzejskoj zgradi. Nakon popisa ćemo početi reviziju, a potom i digitalizaciju“, rekla je Marijana Kolarić.

Kompletno gostovanje možete da pogledate na snimku ispod:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar