Koceljeva: Izborni rezultat = krivična prijava

Emisije 11. apr 202221:31
Podeli:
Foto: Nova S

Opozicija u Koceljevi, tvrdi da su na pojedinim biračkim mestima glasački listići namerno poništavani. Na jednom biračkom mestu, broj nevažećih listića je čak 14 posto, a kako tvrde oni koji su u taj birački materijal imali uvid, većina poništenih listića su glasovi za opozicione kandidate. Lokalna izborna komisija, te prigovore odbacila je kao neosnovane, oni sada žalbu ulažu Republičkoj izbornoj komisiji, a najavljuju i krivične prijave.

Autor: Đorđe Mijailović

Koceljeva, mesto sa nadprosečnom izlaznošću na izbore, čak 72 posto. Od toga, lista „Zajedno možemo sve – Aleksandar Vučić“, odnela je 62,58 procenata. Opozicija pak tvrdi, uhvatili smo biračke odbore u krađi.

„Utvrđeno je da se pojavio veliki broj nevažećih listića za parlamentarne izbore. Čak 14 posto. Dveri su uložile prigovor jer postoji osnovana sumnja da tu ima i važećih listića i da tu nešto nije rađeno po zakonu. Taj prigovor je odbijen, ali mi sada ulažemo prigovor Republičkoj izbornoj komsiji“, rekao je Slađan Živanović iz Dveri, član Opštinske izborne komisije.

Uvidom u birački materijal, članovi Opštinske izborne komisije utvrdili su da su listići namerno poništavani.

Pogledajte ceo prilog iz emisije „Među nama“:

Komentari

Vaš komentar