Karić i Meljničenko u epizodi „Pala muva na međeda“

Emisije 06. jun 202223:33
Podeli:
SRBI SANKCIJE. Karić i Meljničenko u epizodi "Pala muva na međeda", prilog, emisija Među nama, Medju nama Nova S
Foto: Nova S

Reč "sankcije" verovatno je jedna od najviše puta izgovorenih reči ove godine u čitavom svetu. Srbija u tom pogledu ni najmanje ne zaostaje. Ipak, ovoga puta ne govorimo o sankcijama za koje se od naše zemlje očekuje da uvede Rusiji, već o onima koje su uvedene pojedinim srpskim državljanima. Nakon kontroverznih biznismena sa Kosova Milana Radoičića i Zvonka Veselinovića, koji su se našli na crnoj listi Sjedinjenih Država, kao i člana predsedništva BiH Milorada Dodika, na sankcije Srbima odlučila se i Evropska unija.

Reporter: Marko Novičić

Biznismen i lider Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić i nekadašnja članica grupe „Models“ i supruga ruskog milijardera Sandra Meljničenko našli su se na udaru Evrope. Tačnije, šesti paket ekonomskih i individualnih sankcija protiv Rusije i Belorusije odnosi se i na ovo dvoje srpskih državljana.

„Na tebe to ništa ne može da utiče… – Misliš ovo pala muva na međeda? Ahahahaha… – E pa ovo, ove sankcije. Ti si dao intervju, kaže nema ništa na svoje ime, samo tri farmerke, tri para patike, gaće kaže… – Imam i kupaće, mogu da plivam ovde. – Čekaj, jesu i one pod sankcijama? – Da“, rekao je biznismen i političar Bogoljub Karić (TV Happy).

EU smatra da su kompanije povezane sa Karićem dobile povlašćen tretman pod režimom beloruskog predsednika Lukašenka, zahvaljujući bliskim vezama sa njim i ljudima iz njegove sredine.

Pogledajte prilog iz emisije „Među nama“:

Komentari

Vaš komentar