Kamberi: Nisam milioner, ali sam iz blata

Emisije 11. jan. 202109:16 > 12:29
Podeli:
Meti Kamberi, foto NovaS printscreen

Pojedincima koji su se tokom protekle godine istakli svojim delima, izlazeći iz lične zone komfora i prevazilazeći sopstvene gradnice, četvrtu godinu zaredom dodeljene su nagrade “Džedajski vitez”. Među ovogodišnjim laureatima bio je i gost emisije "Probudi se", autor romana “Grad bola”, Meti Kamberi.

“Drago mi je da je moj rodni Niš odabrao mene kao nekoga ko zaslužuje nagradu. Mislim da će knjiga delovati terapeutski na ljude. Ja sam doživeo katarzu pisajući je, a verujem da će i on čitajući”, naveo je Kamberi, dodajući da mu je drago što je postigao uspeh.

Pročitajte još...

“Istrajao sam u svom cilju i mislim da je trud urodio plodom. Drago mi je da se knjiga čita. Bilo mi je teško da pišem, jer kad to radite iskreno, onda ponovo prolazite kroz sve to. Kad čovek piše nešto što je istina, onda teško pronalazi reči koje bi autetnično opisale emociju”, kazao je Kamberi, napominjući da je počeo da piše naredno delo. On se i osvrnuo i na opise da je „srpski miloner iz blata“

“Nisam milioner, ali sam iz blata. Zadovljan sam, ali nisam srećan. Za sreću je potrebna mala, čista duša. Tek pre nedelju sam shvatio koliko sam doprineo književnoj sceni i društvu. Knjiga je bila nominovana za NIN-ovu nagradu, ali je ispala iz šireg izbora, ali biće prilike”, poručio je Kamberi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar