U Jarmenovcima, kraj Topole, podno Rudnika, nalazi se jedna od najstarijih kafana u Srbiji, sa tradicijom dužom od dva veka.

Kafana „Oplenačka zvezda“ zadržala je stari stil srpske mehane. Stolice su iz šezdesetih godina prošlog veka, u središtu kafane stara peć koja se loži već u 6h, a zidovi su debljine jednog metra, tako da je unutra leti prijatno sveže a zimi toplo

„Moja porodica se bavi ovim poslom od 1921. godine kada je moj pradeda kupio ovu kafanu i dobio lično mehansko pravo, taj dokument je na zidu i time možemo da se pohvalimo“ objašnjava Dane Pantić, vlasnik kafane.

Broj gostiju se nije smanjio zbog izgradnje auto-puta Miloš Veliki, jer, kako kaže, ljudima je on bio zanimljiv jedno vreme, ali su se posle vratili starom putu, koji vezuje Takovo i Orašac.

„Uspešno poslujemo, ovde se zbog starog stila snimaju serije i filmovi, dolaze svi, od političara i estrade do sportista i običnog sveta. To je neki njihov kutak mira“, kaže Dane, ali ne želi da navodi konkretna imena jer su to od njega tražili gosti.

A ponuda u kafani domaćinska, njihova domaća rakija, roštilj, sir i kajmak, tople pogače…

Ceo video možete da pogledate u videu na početku vesti

BONUS VIDEO: Legendarna Gita je legenda Savkog keja: Sada je uplašena novom odlukom gradonačelnika Šapića

 

Komentari

Svi komentari (0)