Jovanović: Vakcinisao sam se

Emisije 30. mar. 202110:01 > 11:21
Podeli:

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da se vakcinisao i da smatra da je takav postupak odgovoran i verovatno jedini način da se izađe iz pandemije. Ipak, on napominje da je reč o ličnom izboru i da nije njegov posao da poziva bilo koga da se vakciniše.

„Ja sam se vakcinisao i revakcinkisao. Moj lični stav je da je to odgovorno i da je to verovatno jedini način da se izađe iz ove krize koja ima i psihološke i ekonomske posledice“, rekao je Jovanović, gostujući u jutarnjem programu televizije Nova S „Probudi se“.

Jovanović smatra da je pozivanje na vakcinaciju posao za medicinsku struku i predstavnike vlasti.

Lider Demokratske stranke Srbije kaže da nije siguran u to da bi predsednik Srbije Aleksandra Vučić svojom vakcinacijom mogao da privuče veći broj građana na vakcinaciju.

„Ipak, dobro je da se predsednik države vakciniše, zašto to nije do sada učinio, to je pitanje za njega“, kaže Jovanović.

„Predstavnici vlasti imaju odgovornost. Da ste me pozvali kao nekog ministra ili predsednika, verovatno bih vam nešto drugačije rekao“, objasnio je Jovanović zbog čega ne upućuje zvaničan apel i ne poziva ljude da se vakcinišu.

Ipak, Jovanović je napomenuo da smatra da je vakcinacija civilizacijska tekovina zbog koje je produžen ljudski vek.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar