Janković u ulozi zaštitnika Vučića

Emisije 27. jan. 202222:26
Podeli:
Foto: Nova S

Prva vest medija naklonjenim vlastima u utorak je bio tvit Saše Jankovića kojim potvrđuje da su planovi za atentat na Vučića prvi put stvarni. Od tada do danas nekadašnji zaštitnik građana svoja saznanja nije podelio sa istražnim organima, niti su ga oni bilo šta pitali. A jesu li morali?

Reporter: Đuro Svilar

„Prema mojim skromnim izvorima spolja, planovi za atentat na Vučića su, po prvi put – stvarni“ napisao je Saša Janković.

Ovakvim tvitom, Saša Janković hteo je da, kako kaže, održi reč datu Vučiću još 2018.

"Rekao sam mu jednom da ću sprečavati da prođe kao Čaušesku, jer Srbija zaslužuje civilizovane smene vlasti".

Na nasilnu smenu vlasti upozorava i premijerka.

"Naše bezbednosne službe danonoćno rade na ovome, pretnja je više nego ozbiljna. U ovom trenutku svi oni koji se sumnjiče i za koje imamo dokaze i Evropol ima dokaze da su umešeni u planiranje atentata na predsednika Vučića su van dometa naših bezbednosnih službi" rekla je Ana Brnabić.

Prema dometu kontakata Saše Jankovića, predsednikova bezbednost je ugrožena, međutim tužilaštvo na objave na tviteru ne reaguje.

"Tužilac treba svakako da informacije koje mu privuku pažnju da ih proveri. Ta informacija je ponikla na tviteru. Tviter prostor ima kakofonije na njemu, tako da to može da služi u neku drugu svrhu privlačenja pažnje, ali ono što tužiocu treba da privuče pažnju koji ima ovlašćenje da postupa jeste da takvu stvar prosto razveje, razjasni, bilo kakvu sumnju" rekao je Predrag Milovanović iz Udruženja tužilaca.

Ipak, brojni komentari upravo na ovoj mreži, ukazuju na sumnju u prave namere nekadašnjeg ombudsmana.

"Zašto to Saša Janković radi, meni to nije jasno, ja mnogo bolje mislim o njemu i verujem da to nema nikakve veze sa njegovim stručnim mišljenjem, nego da je ono iznuđeno nekom vrstom uticaja. Meni ovo liči kao kralj Ibi i mama Ibi i mama Ibi priča kako je kralj Ibi ugrožen i njegov ministar ne znam kako se zvao, ministar unutrašnjih poslova u kralj ibiju, meni ovo deluje kao neka kozerija koja treba ustvari da prekrije probleme sa kojima se Srbija suočava" kaže Božo Prelević advokat.

Prelević smatra da se kao i u svim prethodnim, ni u ovom slučaju ne radi o pokušaju atentata na predsednika, jer niko od učesnika u pokušaju ugrožavanja života Aleksandru Vučiću, nije uhapšen, dok s druge strane sam Vučić kaže - meni nije poznato da je bilo atentata.

Pogledajte prilog iz emisije "Među nama":

BONUS VIDEO: NewsMax Adria - Cela Emisija - 27.01.2022.

Komentari

Vaš komentar