Foto: Printscreen Nova S/Video

Nakon što se saopštenjem izvinio novinarski N1 Emini Kovačević, predsednik Novog DSS-a, Miloš Jovanović našao se na meti kritika. Osude sa Tvitera nastastavile su se i među brojnim organizacijama, ali i novinarima, koji su reagovali na, kako su naveli, njegove sekstičke napade.

Reporterka: Anita Ikanović

Okružen muškarcima i jednom ženom, predsednik Novog DSS-a, Miloš Jovanović je na pitanje novinarke N1 – da li zna kolike bi ekonomske posledice bile ukidanjem saradnje sa EU- dao odgovor koji I dva dana kasnije odzvanja u Srbiji.

“Ja ne mislim da su skoro deset hiljada ljudi sa Kosova, da Gračanica, da Dečani, da teritorijalna celovitost jedne države, da mošti Svetog kralja dečanskog imaju cenu. Dakle, mislim da je to pogrešno pitanje. kao što niko vas ne pita za koliko novca biste spavali sa svima nama, jer bi to bilo krajnje uvredljivo pitanje ispod svakog nivoa i niko ne postavlja takva pitanja jer se to kosi sa čašću I sa bilo kojom normalnim shvatanjem ljudskog dostojanstva”, rekao je Miloš Jovanović, predsednik Novog DSS-a.

Kada je Jovanović shvatio da je njegova izjava iskritikovana i da je na taj način, prema ocenama mnogih, urušio ljudsko dostojanstvo, a o kom je i sam govorio. Novinarki Emini Kovaćević izvinio se pisanim saopštenjem.

Opširnije u prilogu emisije „Među nama“:

Komentari

Svi komentari (1)