Internacionalizacija „Jovanjice“ kao odbrana od namere vlasti?

Emisije 08. jul 202221:59 > 22:04
Podeli:
Foto:Nova S

Nakon godinu i po dana suđenja, deo pravnika u Srbiji smatra da je došlo vreme za internacionalizaciju slučaja Jovanjica. Stav brane činjenicom da se u procesu krši zakon i vrši pritisak na svedoke i pravosuđe. U suprotnom, vlast će, kako kažu, uspeti u nameri da sakrije ozbiljan državni kriminalni projekat.

Reporter: Đuro Svilar

Slučaj Jovanjica mogao bi da izađe izvan zidina sudnice Specijalog suda u kojoj na svaki način odbrana pokušava da dokaže da na imanju u Staroj Pazovi nije uzgajana marihuana, da je njen vlasnik Predrag Koluvija uzoran građanin i privrednik i da država sa ovim slučajem nema nikakve veze.

„Kada smo imali jednu plantažu koju su čuvali pripadnici MUP-a, BIA i VBA, kada smo imali opremu laboratorijsku u kojoj su lampe, cela mašinerija koji proizvodi drogu, kad imamo situaciju da ministar zdravlja svojevremeno pokušava da legalizuje marihuanu, ako sa druge strane čujemo izjavu predsednika koji je prosto naložio da se Koluviji ukine pritvor, onda mi nismo na pragu pravde. Onda je to sve očigledno jedan državni projekat koji želi da opstane“, rekao je advokat Borivoje Borović.

Projekat „Jovanjica“ optužnica deli na „Jovanjicu 1“ kojom je obuhvaćen Predrag Koluvija sa svojom ekipom i „Jovanjicu 2“ koja tretira umešanost pripadnika BIA, policije i VBA.

Pogledajte prilog iz emisije „Među nama“:

Komentari

Vaš komentar