I remi je bio dovoljan da Piksijeve orlove odvede na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. Ali kažu stručnjaci, neće biti lak put za naše fudbalere. Sa druge strane, deluje da je Novak Đoković lako savladao Janika Sinera i već krenuo put Španije gde ga čekaju kolege iz reprezentacije.

O sportskim dešavanjima u jutarnjem programu „Probudi se“ razgovarali smo sa kolegom sa Sportkluba, Igorom Mikljom. On je pozdravio odlazak Srbija na EURO 2024. ali je poručio i Piksiju da ga savetuje da izostavi izjave o našoj superiornosti.

– Nemamo previše igrača koji igraju u bitnim klubovima, osim Vlahovića. Na EURO 2024. treba da se uđe sa nogama u zemlji i da se znaju naše mogućnosti. Svaki navijač gaji nadu da ćemo biti prvaci Evrope. Piksi je posvećen i čestitam mu, ali ne treba praviti veliku euforiju i govoriti o zlatnim slovima. Promena selektora pred EURO 2024 bila bi neprirodna – rekao je Miklja a zatim prokomentarisao i situaciu da su češki igrači otišli u noćno izlazak, a ujutru su izbačeni iz reprezentacije.

Komentarišući završni masters u Torinu, Miklja je zaključio da je Đoković ponovo odigrao najbolji tenis.

– Prosto je neverovatno da Novak i dalje dominira nad 20 godina mlađim igračima – rekao je Miklja.

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: Ko je kako i po kom kriterujumu delio karte za utakmicu deci i odraslima u Leskovcu?