Foto: Video/Nova.rs

Na vrhuncu fudbalske karijere, kada je bio nadomak potpisa za veliki Real Madrid ili francuski Bordo, Ivan Gudelj je zbog teške bolesti morao zauvek da napusti fudbal. O toj tragičnoj priči jugoslovenskog fudbala snimljen je film "Ivanova igra" čija će filmska premijera biti održana večeras u Nišu, gde se nalazi i junak ove priče.

“ Prvi put sam nakon toliko godina došao u Niš. Juče sam bio na Čairu i pogledao taj travnjak i malo su me emocije pogodile. Zadnju utakmicu sam tu igrao sa reprezentacijom Jugoslavije kada sam bio na pripremama u Vrnjačkoj Banji, pred kvalifikacijski susret sa francuskom u Parizu. Zahvaljujući mom dragom prijatelju Mati Vučkoviću, Oliveru Paunoviću, redatelju i producentu, sreli smo se kod legendarnog igrača Nikole Nikše koji je okupio sve bivše nogometne legende ex Jugoslavije i tu smo dogovorili da u Nišu napravimo knjigu „Moja Hajdučka priča“ i film „Ivanova igra“, koji je prije mjesec dana prikazan na Međunarodnom sportskom festivalu u Nišu gde je osvojio prvu nagradu. Večeras će u stvari biti, ne promocija filma i knjige, već jedne životne priče jednog velikog sportaša koji je na vrhuncu moći nažalost prekinuo karijeru“, rekao je u emisiji „Probudi se“ bivši igrač splitskog Hajduka i reprezentativac Jugoslavije Ivan Gudelj.

„Možete zamisliti jednog dječaka od 15 godina koji dolazi u veliki grad Split, u veliki klub Hajduk, gdje mu se svi snovi ostvare do 26 godine, bude kapiten Haduka i Jugoslavije, i cijeli život je tek pred njim i u jednom trenutku sve to izgubi zbog bolesti“, priča Gudelj.

Celo gostovanje legendarnog fudbalera Ivana Gudelja možete da pogledate u videu ispod

 

Komentari

Svi komentari (0)