Muzička grupa "Zana" preko četri decenije sarađivala je sa jednom od najpoznatijih tekstopisaca na našim prostorima, Marinom Tucaković.

Hitmejker Marina Tucaković preminula je u septembru prošle godine, a u njenu čast grupa „Zana“ snimila je pesmu „Alhemičar“. O saradnji i zahvalnosti koju grupa duguje Tucakovićevoj u emisiji „Među nama“ govorili su Žika i Jelena Živanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Jelena je otkrila da su se sve radio stanice u Srbiji odazvale na njihov poziv da 19. septembra, kada je tačna godišnjica Marinine smrti, između podneva i 13 časova puste ovu pesmu.

„Želela sam da to bude tekst kojim će se slaviti njen rad i njen život. Ona je bila zaštitnica ljudi koji su joj verovali i umela je da ‘zalije’ mrvu talenta koju je pretvarala u cvet“, rekla je Jelena.

Žika je ocenio da je naše društvo sklono amneziji i zaboravu, te da ne bi bio miran da ovako nešto nisu uradili.

„Uspeli smo na momenat da podsetimo ljude da je to godinu dana od njenog odlaska. Naša zamisao jeste da se napravi jedan veliki koncert, sa muzičarima iz regiona. to bi bio koncert za pamćenje, a ljudima bi bilo jasno da je ona dala hleb u ruke tim pevačima“, kazao je Živanović.

Ceo prilog pogledajte u videu iznad teksta.

***

BONUS VIDEO: Olga Odanović: Leto obasjano nagradama

Komentari

Svi komentari (0)