Foto: Nova S

Pokret slobodnih građana od momenta objavljivanja Zdravka Ponoša kao mogućeg kandidata nije imao dilemu da li da ga podrži, ali konsenzusa u koaliciji i dalje nema. O tome u emisiji "Među nama" govore predsednik PSG Pavle Grbović i politikolog Vuk Velebit.

Upitan u čemu je problem pa opozicija još uvek nema konsenzus oko imena predsedničkog kandidata, Pavle Grbović je rekao je da je problem zato što se stvaraju veštačka očekivanja.

„Ne znam zašto je neko očekivao da sa jučerašnjeg sastanka izađemo sa konsenzusom i dogovorom oko zajedničkog kandidata kada imamo najmanje dve stranke koje na svojim organima nisu donele odluku o tome da li kandidaturu Zdravka Ponoša podržavaju ili ne. To su Demokratske stranka, koja će u subotu imati sednicu Glavnog odbora i Narodna stranka“, rekao je on, dodajući da u prvoj polovini sledeće nedelje očekuje da će imati konačan spisak organizacija koje podržavaju kandidaturu Ponoša.

Grbović je naveo da je prilično siguran da će Ponoš biti kandidat ovog saveza, ali i jedan nadkoalicioni kandidat koji će dobiti podršku i drugih da uđe u  drugi krug predsedničkih izbora.

Politikolog Vuk Velebit smatra da je jako dobra odluka da Ponoš bude kandidat opozicije.

„To je čovek sa ozbiljnom karijerom, koji poznaje sistem, njegovi stavovi i vrednosti i njegova prozapadna orijentacija je nešto što će sigurno uneti dodatnu političku dinamiku u Srbiji. Ponoš će biti ozbiljan izazivač Aleksandru Vučiću“, istakao je Velebit.

Pogledajte celokupno gostovanje Vuka Velebita i Pavla Grbovića  u emisiji „Među nama“:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar