Nina Kolundžija, Gde su žene tokom prvenstva, prilog, emisija Među nama, Medju nama
Nina Kolundžija Foto: NOVA S

Vreme velikih sportskih prvenstava obično je rezervisano za muškarce. Samo ponekad u tom društvu ima i pripadnica lepšeg pola. Mi smo ih pitali koliko im smeta kada njihovi partneri gledaju utakmice i da li ih zapostavljaju.

Novinarka: Milena Prodanović

Prva faza takmičenja i izostanak Srbije na Evropskom prvenstvu tek blago zahuhtavaju navijačku atmosferu u našoj zemlji, stoga žene, koje često u ovakvim prilikama bivaju zapostavljene, kažu da nisu primetile da su im partneri više pred ekranom nego inače.

„Ne zapostavlja me, zajedno gledamo“, „Zajedno gledamo i uživamo“, „Mene muž ne zapostavlja iskreno, gledamo zajedno utakmice, uživamo i to je to“, neki su od komentara dama sa kojima smo razgovarali.

„Ččak i ne gledam utakmice ovog puta, gledao sam Noleta“, „Sad odmaramo malo, od tenisa, od fudbala i od svega toga“, „Nije to ništa dramatično, muškarci su uvek voleli fudbal, žene nešto drugo i to je to“, rekli su nam muškarci sa kojima smo razgovarali.

Za sportsku novinarku Ninu Kolundžiju ovo doba godine je pravi praznik, jer ona ništa manje ne uživa u prenosu utakmica u odnosu na svog partnera.

„Mi gledamo sve, ja volim fudbal i onda pratim sve utakmice, tako da ja pratim sve utakmice, tako da nema svadje i otimanja oko daljinskog. Međutim, ja verujem da žene nervira kada se muškarci okupe ispred televizora…voli i gleda. Ja imam problem kada se dogovaram sa drugaricama, to im je neshvatljivo da ja sedim kod kuće 90 minuta“ kaže Nina.

Iako se Srbija nije plasirala, postoje utakmice koje srpska publika tradicionalno voli da gleda, a značajnije navijanje očekuje se u nokaut fazi takmičenja.

„Ja mislim da ih zanima kada igraju naše komšije Hrvati, nekako moja okolina voli i Engleze, Italijane, Francuze, Nemce,mislim da će sve zanimati i šta kako će reagovati Danci nakon svega što se desilo na ovoj prvoj utakmici“ kaže Nina.

Da je muškarcima fudbal ipak najbitnija sporedna stvar na svetu govore i neki statistički podaci, među kojima je taj da se prodaja televizora pred velika prvenstva poveća za 30 odsto. Za 88 odsto muškaraca, ovo je tema o kojoj najradije razgovaraju. A prema jednom međunarodnom istraživanju utvrđeno je da muškarci više vole fudbal čak i od žena i da o njemu razmišljaju najmanje pet sati nedeljno.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar