Ekskluzivno: Evzoni otvoren samo za one sa grčkim pasošem

Emisije 14. maj. 202107:56 > 12:55
Podeli:

Ekipa emisije “Probudi se”, uputila se ovog jutra ka graničnom prelazu između Sverne Makedonije i Grčke - Evzoni, koji je danas zvanično otvoren i odakle nam donose eksluzivne informacije o tome šta je potrebno za ulazak u jednu od omiljenih destinacija naših turista.

Novinarka Ivana Marković uključila se ovog jutra s graničnog prelaza Evzoni, navodeći da nema preterne gužve.

“Evzoni je konačno otvoren i očekujemo da svakog trenutka pređemo granicu”, kazala je ona, napominjući da je reč o nezavničnim informacijama. 

Međutim, nešto kasnije ekipa “Probudi se” je dobila informaciju da je prelaz otvoren samo za putnike s grčkim pasošem i očekuje se da tokom emisije stignu nove informacije s graničnog prelaza Evzoni.

Kako je izgledao put ekipe Nova S do graničnog prelaza Evzoni

Svi smo se uželeli sunca, mora i odmora. Srbija je od aprila bila jedna od pet zemalja kojima je omogućen ulazak u Grčku, ali preko Bugarske. Prema najavama grčkog ministra turizma, Hirisa Teoharisa, Grčka će sutra zvanično otvoriti turističku sezonu. Ekipa emisije “Probudi se” uputila se ka Grčkoj kako bi svojim gledaocima obezbedila poslednje i eksluzivne informacije.

Novinarka Ivana Marković, najpre se uključilaprogram emisije “Probudi se” s graničnog prelaza “Bogorodica”, koji se nalazi između Severne Makedonije i Grčke. Ona je rekla da se svakog trenutka očekuje otvaranje graničnog prelaza za naše turiste, objašnjavajući šta je sve potrebno za ulazak u jednu od omiljenih destinacija ljudi iz Srbije.

“Naravno, obavezan je pasoš. Kad je koronavirus u pitanju, mere su malo relaksiranije. Potrebna nam je potvrda o vakcinaciji, a ukoliko niste vakcinisani, onda je potreban negativan test ili potvrda o preležanoj bolesti. Ono što svakako ne bi trebalo zanemariti, ukoliko se uputite za Grčku, jeste PLF obrazac koji se može pronaći na sajtu Visit Greece.gr. U pitanju je važan formural koji svaki turista mora da popuni, bilo da putuje autobusom ili automobilom. Turistički radnici kažu da im je taj formural zadavao najviše glavobolja tokom prošle godine, a nadaju se da tako neće biti ove sezone”, objašnjava naša koleginica.

Marković je zatim opisala kako izgleda procedura prelaska granice između Srbije i Severne Makedonije, navodeći da je za ulazak u zemlju našeg južnog suseda potreban pasoš i zeleni karton, ukoliko se turisti odluče da putuju sopstvenim prevozom.

“Moram da napomenem da su svi očekivali otvaranje graničnog prelaza Evzoni. Dosta nam je bilo prelazaka preko Bugarske i svi se radujemo novom početku nove turističke sezone bez koronavirusa. U toku našeg putovanja od Niša ka Makedoniji zaista nije bilo naših tablica”, opisala je ona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar