Foto:Ivan Dinić/Nova S

Gosti večerašnje emisije "Među nama" bili su Dušan Teodorović i Zoran Stojiljković, govorili su o tome za koga su glasali fantomski birači?

Uprkos strogim kontrolama, uprkos uveravanju nadležnih da spisak nikad nije bio pecizniji, ni u ovom izbornom ciklusu nije nedostajalo fantomskih birača.

Kao ni lažnih prijava prebivališta, kao ni duplih glasačkih listića…

Zbog svih tih neravilnosti, izbori se ponavljaju na nekim mestima, a izborne tišine se nastavljaju jedna na drugu.

Akademik Teodorović podsetio je na situaciju koja se njemu dogodila, kada je nepoznata ženska osoba po imenu Jelena Mijatović prijavljena kao da živi sa njim i suprugom u stanu, došla da glasa iako je on prijavio nepravilnost.

„Ona je došla 20 minuta posle mene da glasa, svađala se i tvrdila da ona stanuje sa mnom i mojom suprugom u stanu“, kazao je Teodoović.

On je naglasio da je narednog dana otišao sa svojim advokatom u PU Vračar da prijavi lažnog stanara.

„Došli su iz PU Vračar, to je bio već 5. april, da mi kažu da ću dobiti pisani odgovor i do dana današnjeg ga nisam dobio“, rekao je Teodorović.

Dodao je da mu je pripadnica MUP tom prilokom rekla i da je u pitanju greška, te da izvesna Jelena Mijatović živi na desetom spratu, ali, kako navodi akademik, i to se ispostavilo kao netačno.

„Dakle, MUP krije. Aleksandar Vučić je nastavio i na ovim izborima da pljačka, i vara, možda je to sad teška reči, ali ja ne znam drugu“, kazao je on.

Zoran Stojiljković rekao je da su izbori fer samo u jednom slučaju.

„Kada niko nema stratešku kontrolu nad parama i poslovima“ i dodao da je očigledno da kontrola na nedavno održanim izborima nije urađena kako je najavljeno.

Stojiljković je rekao i da ljudi moraju da se bore za svoja prava.

„Ako hoćete da budete građanin, morate da čuvate svoja prava i da se borite za njih“.

Teodorović je rekao da je veliki problem to što 30 godina traje „šešeljizam“ u Srbiji.

Govoreći o situaciji u vezi sa Rusijom, Stojiljković je rekao da će Rusija biti izgnana iz Evrope, a da ćemo mi u nju ući pod mentorstvom Amerike.

Pogledajte celo gostovanje:

***

BONUS VIDEO: Najava Novine NOVA za 19. April

Komentari

Svi komentari (0)