Da li su zabrinjavajuće cifre o broju migranata van centara i kako se živi u Horgošu nakon poslednje akcije policije u suzbijanju ilegalnih migracija?

Na ova pitanja u emisiji „Među nama“ govorili su novinar iz Subotice Branko Žujović i Miloš Tasović ispred Beogradskog centra za ljudska prava.

PROČITAJTE JOŠ:

Žujović je spomenuo još jednu policijsku akciju, poslednju u nizu.

„Sprovedena je još jedna politička akcija jer se migranti vraćaju u divlje kampove. Policija je uklonila dva takva kampa, u kojima je bilo na stotine, neki kažu čak i hiljade migranata. Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić razgovarao je sa ambasadorom Maroka u Beogradu, a mi znamo da dobar deo tih bandi potiču iz te zemlje i okruženja. Važno je poručiti da država zaista nešto radi kako bi zaštitila građane koji su u opasnosti“, rekao je Žujović.

Sa druge strane, Miloš Tasovac podvlači da reakcija države mora da bude efektivnija.

„Država treba da reaguje pre svega protiv bandi, da napravimo razliku između grupa kriminalaca i velikog broja migranata. Većina migranata nisu kriminalci, a država je nedovoljno sistemski i konstantno uradila kao što je neophodno. Srž problema su organizovane kriminalne grupe kojima se nije stalo na put. Kao pravnik ne mogu da tvrdim bez dokaza, ali kao što je i kolega rekao, gde ima organizovanog kriminala i novca, verovatno ima i korupcije“, rekao je Tasovac.

***

BONUS VIDEO: Ima li mesta za politiku u uvozu genetskog materijala?

 

Komentari

Svi komentari (0)