Pulmološkinja dr Slavica Plavšić ocenila je večeras da se Srbija nalazi na početku pika sedmog talasa epidemije koronavirusa i procenjuje da će on možda trajati još oko tri nedelje, ali dodaje da je to sada teško predvideti. Ona je poručila kako Krizni štab treba "sam da se raspusti" jer je epidemiju "vodio loše" i predložila da se umesto njega formira komisija koju bi činili kredibilni stručnjaci.

Dr Plavšić ističe da je broj novozaraženih na dnevnom nivou najmanje dva ili tri puta veći nego što se zvanično prikazuje.

„Mnogi ljudi se ne testiraju jer misle da je bolest laka, a mnogi nemaju simptome“, izjavila je dr Plavšić u emisiji „Među nama“ na TV Nova S.

Govoreći o Kriznom štabu, dr Plavšić je navela da je najbolje da se on „ne pojavljuje ili da se sam raspusti“.

„Krizni štab u ovakvom kapacitetu i ovako kako je radio do sada bolje da se ne pojavljuje ili da se sam raspusti. Ni do sada nisu vodili epidemiju kako treba tako da se ni sada neće nešto popraviti“, ističe gošća TV Nova S.

Ona je navela kako je potrebno imati Nacionalnu komisiju za sprečavanje i lečenje zaraznih bolesti koja bi, kako je istakla, bila sastavljena od kredibilnih lekara, stručnjaka multidisciplinarnog kapaciteta iz svih mogućih specijalnosti.

„Ljudi, koji bi bili čistih biografija i koji bi davali tačne, transparentne i jasne podatke naciji i ljudima. Onda bi se donekle popravilo urušeno poverenje između građana i vlasti“, ocenila je dr Plavšić.

BONUS VIDEO – Razbijamo zablude o vakcinaciji – Dr Radovanović: Zašto treba da se vakcinišete iako opet možete da se zarazite

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Komentari

Svi komentari (0)