Dojčinović: Sukob Stefanovića i Hrkalovićeve je stvaran, ali paze šta pričaju

Emisije 23. jun. 202200:04
Podeli:
Stevan Dojčinović Foto:Ivan Dinić/Nova S

Da li je u najnovijem prepucavanju bivših najbližih saradnika, nekadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića i bivše državne sekretarke MUP Srbije Dijane Hrkalović, stvarno izneto nešto novo o vezama najviših državnih struktura sa organizovanim kriminalom, kako to da je tužilaštvu zanimljiv samo policajac koji je otkrio slučaj "Jovanjica", pitanja su za glavnog urednika portala KRIK Stevana Dojčinovića u emisiji "Među nama".

„Mislim da stvarno postoji sukob između Stefanovića i Hrkalovićeve, oni ne glume neke uloge već su stvarno u sukobu. Ono što paze je da taj sukob ostane ograničen između njih. Oni će verovatno nastaviti da jedno drugo napadaju, ali nijedno ni drugo ne žele da se taj sukob prenese na predsednika ili neke druge ljude. Nastaviće međusobno da se trebe, ali sumnjam da će u ovom trenutku imati neku veću razmeru. Ono što je izrežirano je nastup Dijane Hrkalović, on nije sponatan, nije sama isplanirala sama šta će reći u toj emisiji, sama činjenica da se pojavila u ‘Objektivu’, storgo kontrolisano držanom mediju. Ona da je stvarno nešto htela ozbiljno da kaže, pojavila bi se u nekom ozbiljnom mediju. Hrkalović je u kontrolisanim uslovima došla da ispriča neke stvari koje su bile dobro isplanirane. Ona je napravila neku vrstu preokreta. U njenom slučaju postoje dve faze, prvi u kojem je verovala da će se braniti i odbraniti od optužbi i drugi, kada je promenila advokata, kada je došao čovek iz vrha vladajuće stranke, advokat Vladimir Đukanović, ona se tu potpuno  menja“, analizira Dojčinović.

Stefanoviću je jedno vreme dat prostor u državnim medijima, ali u ovom slučaju je suprotno. On se obraća preko postova na Jutjubu, a na televizijama sa nacionalnim frekvencijama gostuje Dijana Hrkalović, kaže Dojčinović.

„Hrkalović je prošla neku modernu verziju Golog otoka, nju su prevaspitali i ponovo je zaljubljena u predsednika, obrušava se na njegove protivnike, naučila je svoju lekciju i  verovatno će postupak da se razlaže i na kraju će biti oslobođena“, objašnjava Dojčinović.

Taj model, objašnjava urednik KRIKA, je način na koji vladajuća stranka postupa sa nezgodnim sveodicama koji mogu biti problem za njih - uhapse ih, drže ih pod tenzijom i optužbama.

Više o međusobnim optužbama Dijane Hrkalović i Nebojše Stefanovića pogledajte u emisiji "Pregled dana":

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar