humanitarna akcija
Humanitarna akcija; Foto: Printscreen Nova S

"Hajde da zajedno uradimo nešto baš važno i lepo, da nam grad stvarno praznično zasvetli, od nas samih", poziva oglas koji se ovih dana pojavio, a najavljuje akciju prikupljanja tople odeće i obuće, kao i sredstava za ličnu higijenu za svratište za decu u Krfskoj ulici i prodavce Liceulice magazina. Na "oglas" se za dan javilo više od 40 ljudi.

„Svesni smo svi situacije koja nas je zadesila ove godine i svih izazova sa kojima se borimo, ali možda nismo svesni da je za neke ljude privilegija da imaju toplu obuću i odeću, da budu na toplom i zbrinuti, tako da je ideja da im u tome pomognemo i pokažemo koliko je solidarnost važna u ovakvim situacijama“, kaže Tamara Klarić koja je pokrenula akciju i predstavila je u emisiji „Probudi se“ na TV Nova S.

Ova akcija drugačija je zato što Beograđani koji žele da se uključe ne moraju nigde da nose stvari niti da utvrđuju nekad komplikovane uslove da bi učinili dobro delo – dovoljno je da pošalju SMS poruku s potrebnim detaljima (tačna adresa, ime i količina stvari), a aktivisti će 28. i 29. novembra doći da preuzmu pripremljen paket.

Humanitarna akcija; Foto: Printscreen Nova S

tamara Klarić napominje da je važno da stvari budu čiste i uredno složene, a kako državne institucije, kaže, ne primaju ovu vrstu donacije, one će biti usmerene na svratište za decu u Krfskoj ulici i prodavce Liceulice magazina.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare